Nyomtatás
Kategória: Tartalom

Kedves Tanulóink! Tisztelt Szülők!

Iskolánk közössége most igen sok és komoly feladat előtt áll. Többek között képesek vagyunk-e megóvni embertársaink, családtagjaink egészségét, életét. Le tudjuk-e győzni azokat az akadályokat, amelyek révén a végzős diákjaink érettségi és szakmai vizsgája és az alsóbb évfolyamos diákjaink tanulmányi éve sikeres lesz. Ebben a nagy feladatban mindenki segítségére, összefogására szükség van!

Az új és eddig ismeretlen helyzet új típusú életvitelt, gondolkodást és tanulmányi rendet követel meg. A Gépészeti vezetése és tanárai a mai nappal megkezdték a tantermen kívüli, digitális oktatás szabályainak kidolgozását. A digitális oktatásra való átállás ugyan nem áll távol tantestületünktől, azonban némi idő szükséges a kellő lépések megtételéhez, a szabályok kialakításához. Az ehhez szükséges tájékoztatást ezt követően tudjuk a tanulók és a szüleik számára megadni.

A kialakult helyzet ellenére célunk továbbra is az, hogy valamennyi tanulónk megkapja a számára szükséges segítséget ahhoz, hogy végzős tanulóink sikeres érettségi és szakmai vizsgát, alsóbb évfolyamos tanulóink sikeres évet tudhassanak maguk mögött. Ebből persze az is egyértelmű, hogy az ismeretanyag elsajátítása az ellenőrzést is megkívánja. Így nem fog elmaradni a tanulmányi előrehaladás ellenőrzése, értékelése, osztályozása sem.

Kedves Diákjaink!

A fent leírtakhoz alkalmazkodva az elkövetkezendő időben alakítsatok ki magatoknak egy rugalmas, azonban kellően tartalmas tanulási rendet. Sok türelemre és kitartásra, szorgalomra lesz szükségetek!

Tisztelt Szülők!

Hisszük, hogy tanítványaink gondos szülői odafigyelést kaptak eddig is. Arra kérjük Önöket, hogy az előttünk álló időszakban még több figyelemmel, törődéssel legyenek gyermekeik iránt! Ehhez kérjük az együttműködésüket az iskolával, osztályfőnökökkel, szaktanárokkal.

Mindezek mellett arra kérünk mindenkit, hogy mérje fel és kezelje a helyzetet reálisan, higgadtan! Keresse a mindennapjaiban azokat az élethelyzeteket, tevékenységeket, amelyek csökkentésével vagy teljes megszüntetésével csökkenteni tudja a másokkal való érintkezést. Ezért tanácsos minden csoportos esemény elkerülése, mellőzése. A kapcsolattartás megszokott formái helyett még inkább előnyben kell részesíteni a digitális csatornákon történő kommunikációt.

Az előttünk álló küzdelemben legyen mindenki erős, elszánt és kitartó! Vigyázzon mindenki saját magára és szeretteire!

A friss információk miatt folyamatosan kövessék nyomon iskolánk honlapját, facebook-oldalát, a KRÉTA-rendszert és az országos híreket!