Gépészeti Technikum és Kollégium

Mátészalkai Szakképzési Centrum

Továbbtanulás - 2022/23

COVID-19 járványhelyzettel kapcsolatos eljárásrend

Felnőttképzés - 2021/2022

Informatikai partnerünk

Informatikai partnerünk az Elektrix Rendszerház

Elismeréseink

A CodeWeek oldala

Kapcsolódó oldalak

 A Mátészalkai Szakképzési Centrum oldala

-----

Az Innovatív Képzéstámogató Központ oldala

-----

 Az NSZFH oldala

-----

A felvi.hu oldala

 -----

Az Oktatási Hivatal oldala

 -----

A Diákoldal elérhetősége

Pályázataink

EFOP-3.1.9-17-2017-00008 - Iskolapad újratöltve - „Gépészeti újratöltve”

Az Iskolapad újratöltve EFOP-os pályázat oldala

 

GINOP-6.1.3-17-2018-00006 - Idegen nyelvi készségek fejlesztése Mátészalka és vonzáskörzetében élő lakosság körében

Az Idegen nyelvi készségek fejlesztése című GINOP-os pályázat oldala

 

A Határtalanul Program oldala

 

TIOP-3.1.1/08/1/2008-0016 - A Szatmár-Beregi TISZK infrastrukturális fejlesztése

 

TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0013 - A Szatmár-Beregi TISZK szakmai fejlesztéseA négy napos kirándulás első állomása Kolozsvár volt, ahol megnéztük a Mátyás király emlékművet, és a Szent Mihály templomot. A nyolcórás utunk során gyönyörködhettünk Erdély természeti kincseiben, köztük a Tordai Hasadékban. Megérkezve Szentegyházára Tankó Csilla igazgatónő és kollégái meleg fogadtatásban részesítettek bennünket.

Pénteken a Líceum bemutatásával kezdődött a napunk, ahol képet kaphattunk az iskolában oktatott szakterületekről, megnéztük a műhelyeket, laborokat. Ez után utunk Csíksomlyóra, majd Csíkszeredára vezetett, amin elkísért bennünket Tamás István, akitől sokszínű és tartalmas információkat kaphattunk Székelyföldről, és a hozzá fűződő nevezetességekről, legendákról. Csíksomlyón felsétáltunk a kegyhelyhez, ahol megérintett bennünket a hely szépsége, és történelmi szelleme. A Csíksomlyói zarándokhely lábánál megtekinthettük a kegytemplomot is. Csíkszeredán rövid városnézés után rövid ízelítőt hallhattunk a Makovecz Imre által tervezett Milleniumi Templomban az orgonamuzsikából. A Szentegyházára vezető hazaút során megálltunk Nyergestetőn, ahol koszorút helyeztünk el a Gépészeti által állított kopjafán, és elénekeltük a magyar és a székely Hímnuszt. A harmadik napunk reggelén megkoszorúztuk a Mádéfalvi veszedelem emlékművet, majd útunk a Gyilkos-tóhoz és a Békás Szoroshoz vezetett, ahová elkísért bennünket a testvériskolánk két pedagógusa, Kiss László és Mihály Szilárd. Magával ragadó volt a tó szépsége, és a Békás Szoros monumentális sziklavonulata. Kirándulásunk utolsó állomásaként a hazaúton megálltunk Farkaslakán, ahol Tamási Áron sírhelyénél koszorúval tisztelegtünk az író emlékének.

A Székelyföldön töltött négy nap során nagyon jól éreztük magunkat, életre szóló emlékekkel gazdagodtunk, s bízunk abban, hogy még nagyon sok diákunk megtapasztalja azt az élményt, melyet nekünk nyújtott Erdély.

Köszönetünket fejezzük ki Pankotai Ferenc tiszteletbeli kuratóriumi elnök úrnak, és a Gépészeti Szakközépiskola Diákjaiért Alapítványnak, hogy lehetővé tette ezt az utat. Kirándulásunkat támogatta Dobos László iskolánk volt tanulója és Zemlényi Zoltán az Öcsi Hús Zrt. vezetője.

A Gépészeti Facebook oldala     A Gépészeti Youtube csatornája

E-Napló

A KRÉTA oldala
Google Play áruház oldala

A tanítási órák rendje

Térítésmentes angol órák

Térítésmentes angol órák oldala

Ápolói ösztöndíj program

Az ápolói ösztöndíj oldala

Pénz7

A Pénz7 tematikus oldala

OSense O-Sense