Gépészeti Technikum és Kollégium

Mátészalkai Szakképzési Centrum

COVID-19 járványhelyzettel kapcsolatos eljárásrend

Felnőttoktatás

Informatikai partnerünk

Elismeréseink

Kapcsolódó oldalak

 Mátészalkai Szakképzési Centrum

-----

-----

 NSZFH

-----

 -----

 -----

Pályázataink

EFOP-3.1.9-17-2017-00008 - Iskolapad újratöltve - „Gépészeti újratöltve”

 

GINOP-6.1.3-17-2018-00006 - Idegen nyelvi készségek fejlesztése Mátészalka és vonzáskörzetében élő lakosság körében

 

 

TIOP-3.1.1/08/1/2008-0016 - A Szatmár-Beregi TISZK infrastrukturális fejlesztése

 

TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0013 - A Szatmár-Beregi TISZK szakmai fejlesztéseEbben az évben a Gépész emlékplakettet - mely a legmagasabb elismerés iskolánkban a tanulmányaiban jól teljesítő diákok számára -, Vass Zsolt, 12.b osztályos tanulónak ítélte oda. Zsolt négy éven át kiváló tanulmányi eredménnyel zárta tanéveit, de mellette példaértékű volt a közösségben végzett munkája is. Számos iskolai és iskolán kívüli tanulmányi versenyen eredményével öregbítette iskolánk hírnevét (9. osztály: Matematika verseny /Csenger/ 6. hely . 10. osztály: Helyesírás 1. hely, Történelem 2. hely., elnyerte a Kódkirály címet 11. osztály: Matematika verseny 1. hely Helyesírás 3. hely First Lego League /Debrecen/ 2. hely, később részvétel Lengyelországban.) Iskolánkból egyedüliként bekerült az útravaló ösztöndíj program legjobb száz kitűnő tanulója közé, melynek elismeréseként fotója kiállításra került a minisztériumban.

A Gépész emlékplakett mellett az Alapítvány elismerő díja a „Juhász Imre jó tanuló, jó sportoló emlékérem”. Ezt azok a tanulók kaphatják meg, akik ugyan nem kitűnő, de nagyon jó tanulmányi eredménnyel rendelkeztek iskolánk tanulóévei alatt, és mellette sporttevékenységeikkel emelték ki a Gépészeti nevét a többi iskola közül.

Ebben az évben rendhagyó módon két tanuló is kiérdemelte ezt a díjat: Molnár Vivien a 12.d és Erdős Alex a 12.e osztályból.

Vivien nyolc éves kora óta, a különböző korosztályok ranglétráit végigjárva számtalan sikerrel gazdagította egyesületét és saját magát. Első női együtteséhez, az Ófehértó SE-hez 13 éves korában került, ahol két éven át meghatározó játékossá nőtte ki magát, és szerzett két egymás utáni évben felnőtt bajnoki ezüstérmet. 2017-ben Mátészalkára igazolt, ahol az NB I-es U19-es bajnokságban és a megyei U15-ös bajnokságban szereplő csapatának egyaránt vezéregyéniségévé vált. A női futball mátészalkai megszűnése után először a Nyírség NSC-hez került, majd 2019 nyarán Nagydobosi LSE-hez igazolt, ahol a megyei leány U19-es és a megyei leány futsal U19-es csapat csapatkapitányaként példát mutat a fiatalabb játékosok számára.

Egyesületi sikerei mellett kilencedikes kora óta az iskolai labdarúgó csapat oszlopos tagja, több tornán is különdíjban részesült, mellette tanulmányi eredménye és magatartása is példamutató. Tanulmányait a sikeres érettségi vizsga megszerzése után felsőoktatási intézményben képzeli el, de előbb iskolánkban az érettségire épülő pénzügyi és számviteli ügyintéző végzettséget kívánja megszerezni.

Alex az elmúlt tanévben tagja volt a megyei Rendészeti Csapatversenyt nyert csapatnak, mellette vezéregyénisége a Miskolcon rendezett Területi Rendészeti Csapatversenyen Országos döntőt elérő csapatnak.  Szerepe volt az Országos döntőn 6. helyezést elérő sikerben, illetve az idei év megyei Rendészeti csapatversenyt nyert csapatot is erősítette. A 4,5-öt meghaladó tanulmányi eredményei mellett többször is eredményesen szerepelt az iskolai versenyeken (matematika verseny, természettudományi projektverseny 2. helyezés).

További pályáját testnevelő tanárként képzeli el, ezért ebbe az irányba jelentkezett továbbtanulni.

Az egész iskola nevében gratulálunk eredményeikhez, sikereikhez, és jó egészséget, kitartást kívánunk további tanulmányaikhoz!

     

E-Napló


A tanítási órák rendje

Eseménynaptár

Nincsenek események
Március 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Térítésmentes angol órák

Ápolói ösztöndíj program

Pénz7

OSense O-Sense