Gépészeti Technikum és Kollégium

Mátészalkai Szakképzési Centrum

COVID-19 járványhelyzettel kapcsolatos eljárásrend

Felnőttképzés - 2021/2022

Informatikai partnerünk

Informatikai partnerünk az Elektrix Rendszerház

Elismeréseink

A CodeWeek oldala

Kapcsolódó oldalak

 A Mátészalkai Szakképzési Centrum oldala

-----

Az Innovatív Képzéstámogató Központ oldala

-----

 Az NSZFH oldala

-----

A felvi.hu oldala

 -----

Az Oktatási Hivatal oldala

 -----

A Diákoldal elérhetősége

Pályázataink

EFOP-3.1.9-17-2017-00008 - Iskolapad újratöltve - „Gépészeti újratöltve”

Az Iskolapad újratöltve EFOP-os pályázat oldala

 

GINOP-6.1.3-17-2018-00006 - Idegen nyelvi készségek fejlesztése Mátészalka és vonzáskörzetében élő lakosság körében

Az Idegen nyelvi készségek fejlesztése című GINOP-os pályázat oldala

 

A Határtalanul Program oldala

 

TIOP-3.1.1/08/1/2008-0016 - A Szatmár-Beregi TISZK infrastrukturális fejlesztése

 

TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0013 - A Szatmár-Beregi TISZK szakmai fejlesztése(melyen a fiúk még Narniába is el akartak jutni, ezért bemásztak a szekrénybe)

A 10. e osztály két napos kiránduláson vett részt a Zemplén hegységben. Mindenki nagyon várta már, hogy az iskolából egy kicsit kiruccanjunk. Május 22-én indultunk megtekinteni a múltból fennmaradt látványosságokat osztályfőnökünk és Kosztyu Miklós tanár úr vezetésével.

Első úti célunk a sárospataki vár volt, ahol a „kamasz férfifaló” tárlatvezetőnktől még tanár úr is tartott. A várban a Rákócziak idejéből fennmaradt fegyverekkel, berendezési tárgyakkal és festményekkel, valamint a korabeli történelemmel ismerkedhettünk meg.

Következő megállónk a Megyer-hegyi Tengerszem volt, melyet 2010-ben a legszebb turista látványosságnak választottak. A túra nagyon hosszú és fárasztó volt a nagy melegben - de a rendészeti osztály számára nincs lehetetlen- sokat beszélgettünk, viccelődtünk egymással és énekeltünk. A Tengerszemhez szőlőültetvényeken keresztül lehetett feljutni. A szőlőben dolgozó emberek kedvesek és barátságosak voltak, többen „segítettünk” nekik. A hegy tetején csodálatos látvány fogadott minket.

Ezután Sátoraljaújhely felé, a Zemplén szívéhez vezetett utunk, ahol lehetőséget kaptunk pihenni, túrázni, bobozni, libegőzni és kalandtúrázni. A kilátóhoz vezető túraúton eltévedtünk. Találtunk egy rövidebb és egyben meredekebb utat, amit persze csak a kalandparkig bírtunk megtenni. Innen libegővel mentünk le, a kilátás nagyon szép volt. Többen boboztunk a több mint egy kilométer hosszú pályán miközben visítottunk, kacagtunk az adrenalintól, a sebességtől és a félelemtől.

Miután vége lett ennek a kalandnak elindultunk a szállásra, amely Pálházán a Megálló fogadóban volt. Itt lehetőség volt focizni, csocsózni és pihenni. Vacsorára csülökpörkölt készült bográcsban, melyet az osztályfőnökünk párja, Maci készített el. Hogy a vacsora minél finomabb legyen Kozma István, az osztály zenésze szórakoztatott minket harmonikájával. Közösen énekeltünk és táncoltunk az udvaron. A vacsora után eljött a nap fénypontja: a hírhedt éjszakai túra. Nagyon élvezetes volt, sok érdekességet tudhattunk meg Pálházáról, a környéken történt szörnyűségekről. Találkozhattunk szellemekkel és egyéb ijesztő dolgokkal, melyek során tanár urat megharapta egy „vipera”.

Pár óra alvás után tornával és reggelivel kezdtük (folytattuk az előző) a napot. Pénteken az első úti célunk a füzéri vár volt, ahová egy meredek lépcsős úton juthattunk fel. A kilátás innen is nagyon szép volt.

Utunkat Telkibánya felé folytattuk, ahol megnéztük az Abaúj Múzeumot. Itt megtudtuk sok érdekességet a kopjafák jelöléséről, láthattunk kitömött állatokat, makettet az itteni aranybányáról, türelemüvegeket és különböző kerámiákat. Betekinthettünk az éppen áttekintés alatt álló bányába is. Ezek után megnéztük az ásványkiállítást, ahol lehetőség volt ajándék vásárlására is.

Ebédünket a boldogkőváraljai Tekerjes fogadóban fogyaszthattuk el, ahol az udvarban lévő trambulinnal, kosárlabdával, hintával, csocsóval és pónival tölthettünk el pár percet. Megtekintettük a várat is, ahol láthattuk szerencsekutat, a várbörtönt, régi pénzeket, érméket, a múlt csatáinak egy-egy részletét maketteken ólomkatonákkal.

A vár megtekintése után elindultunk haza. Nyíregyházáig mindenki aludt, de aztán életre kelt az osztály: zenéltünk. Megköszöntük kísérőinknek ezt a csodálatos és eseménydús két napot. Ez a kirándulás fantasztikus volt, nagyon sok élményben volt részünk, egyben remek csapatépítés is volt számunkra.

Deres Réka, Kozma István, Lőrincz Petra és Tóth Dzsenifer
10.e osztályos tanulók

/A képek a galériában megtekinthetők./

A Gépészeti Facebook oldala     A Gépészeti Youtube csatornája

E-Napló

A KRÉTA oldala
Google Play áruház oldala

A tanítási órák rendje

Térítésmentes angol órák

Térítésmentes angol órák oldala

Ápolói ösztöndíj program

Az ápolói ösztöndíj oldala

Pénz7

A Pénz7 tematikus oldala